Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta

Data dodania: 2018-09-26

Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta to sposób na pożywny, pełnowartościowy i wegetarianski obiad.

Składniki:

  • 2 dag suszonych grzybów
  • 30 dag ryżu brązowego Britta
  • sól, pieprz
  • 2 jaja
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 5 dag ostrego sera żółtego
  • 5 dag cebuli
  • 3 dag tłuszczu
  • 5 dag tartej bułki
  • 5 dag tłuszczu do smażenia
  • natka pietruszki

 

Wykonanie:

Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.

 

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Podziel się na:

Najpopularniejsze: