Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami

Data dodania: 2018-06-15

2 medaliony indycze (po ok. 150 g każdy)

100 g orzechów nerkowca Kresto

olej Rapso

1 jajko

1 średnia cukinia

1 pomidor

1/2 średniej papryki

300 g groszku cukrowego

1 mała cytryna

1 ząbek czosnku

szparagi

sól, pieprz

 

  1. Indyka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem.
  2. Orzechy zmiksuj pulsacyjnie, aby za mocno ich nie rozdrobnić – mają pozostać niewielkie kawałki orzechów.
  3. Roztrzep jajko, obtocz mięso w jajku, a następnie w orzechach.
  4. Cukinię i paprykę pokrój według własnych preferencji. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę oleju Rapso i wymieszaj.
  5. Groszek cukrowy połącz z pokrojonym w kostkę czosnkiem oraz z 1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny. Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz oraz 2 łyżki oleju Rapso. Całość wymieszaj.
  6. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i lekko rozgrzej. Smaż mięso na małym ogniu do uzyskania lekko rumianego koloru z obu stron, w ten sposób mięso się upiecze, a orzechy się nie przypalą.
  7. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją olejem i grilluj warzywa z obu stron (cukinię, paprykę oraz szparagi).
  8. Mięso podawaj z sałatką z groszku, pomidorem oraz grillowanymi łyżki oleju i rozgrzej lekko.

Podziel się na:

Najpopularniejsze:


JUŻ W CZERWCU!

WSZYSTKIE MAGAZYNY


Aktualny Konkurs

Konkurs Beskidzka Mama

NASZ BLOG

Jestem Ambasadorem Marki